Länkar i snabbmeddelanden

Säkra meddelanden kontrollerar länkar som du får i snabbmeddelanden via WhatsApp, Viber, Telegram och Google Hangouts.

När du får en länk till en skadlig eller falsk webbplats i ett snabbmeddelande blockerar appen länken och visar ett varningsfönster i webbläsaren.

Säkra meddelanden blockerar bara länkar i Google Chrome. För att skydda dig från farliga länkar i snabbmeddelanden ska du ställa in Google Chrome som standardwebbläsare.

Den här funktionen kanske också fungerar med förinställda webbläsare på en del enheter, exempelvis Samsung Internet på en Samsung-enhet. Andra webbläsare stöds inte.

Så här blockerar du farliga länkar som tas emot i meddelandeprogram:

1. På Kaspersky-appens nedre flikfält trycker du på Alla funktioner.
  2. Tryck på Säkra meddelanden.
  3. Tryck på Kontrollera länkar i snabbmeddelanden.
  4. Ställ in omkopplaren Blockera skadliga länkar till PÅ.

Kaspersky-appen blockerar länkar till skadliga eller falska webbplatser som du får i snabbmeddelanden.